En introduktion til kapsave og hvor du kan få dem

En kapsav eller en kap-geringssav er en alsidig elektrisk sav, der kan bruges til både store byggeprojekter og mindre gør-det-selv-projekter rundt om i huset. Med en kapsav kan du lave præcise, vinkelrette snit på lister, bjælker og stolper samt vinklede geringssnit. I denne artikel giver vi dig en kort gennemgang af kapsaven og dens mange anvendelsesmuligheder.

Hvordan fungerer en kapsav?

Kapsave fungerer ved at rotere en klinge ved høj hastighed (normalt omkring 3.500 omdrejninger pr. minut) og bruge en slibeskive til at skære gennem materialet. Klingen er monteret på en justerbar arm, så den kan indstilles til forskellige vinkler, hvilket gør det muligt at lave geringssnit, skråsnit eller bare et lige snit.

En af fordelene ved at bruge en kapsav er, at den er meget mere præcis end en håndsav. Det skyldes, at klingen ikke blot er monteret på en justerbar arm, men også roteres med høj hastighed. Det gør det muligt at lave meget præcise snit, og derfor bruges de ofte til lister, bjælker og stolper.

En anden fordel ved at bruge en kapsav er, at de kan bruges til både store byggeprojekter og mindre gør-det-selv-projekter rundt om i huset.

Hvis du f.eks. skal lave nogle få snit i nogle 2×4’ere til et boligforbedringsprojekt, kan du bruge en kapsav. Hvis du på den anden side arbejder på et større byggeprojekt, f.eks. opbygning af et dæk, kan du også bruge en kapsav-geringssav til at skære tømmeret til.

Typer af kapsave

Der findes to hovedtyper af kapsave: glidende sammensatte geringssave og ikke-slidende sammensatte geringssave. Glidende sammensatte geringssave har en ekstra funktion, der gør det muligt at lade klingen glide langs længden af arbejdsemnet.

Dette giver dig større alsidighed, når du foretager snit, fordi du kan foretage lange snit eller krydssnit uden at skulle flytte arbejdsemnet. Ikke-slidende sammensatte geringssave har ikke denne funktion, men de er typisk lettere og nemmere at transportere.

Skæresave er alsidige elektriske save, der kan bruges til både store byggeprojekter og mindre gør-det-selv-projekter rundt om i huset. I dette blogindlæg har vi givet dig et kort overblik over, hvad en kapsav er, og hvordan den fungerer. Vi har også talt om de forskellige typer af kapsave og deres anvendelsesmuligheder.

Så uanset om du vil lave nogle boligforbedringsprojekter eller bygge noget helt fra bunden, skal du huske at tjekke vores udvalg af kap-geringssave!

Hvor kan du købe en kapsav henne?

Kapsave kan købes i en række forskellige butikker, f.eks. isenkrambutikker, byggemarkeder og onlineforhandlere. Du kan også finde dem i discountbutikker som Jem og Fix samt Harald Nyborg. Hvis du søger et godt kap-geringssav tilbud, så kan du se et stort overblik over save ved at følge linket.

Hvis du leder efter en bestemt type kapsav eller udskiftningsklinger, kan du også få hjælp og vejledning i ditlokale byggemarked eller værkstøjs forretning. Uanset hvad, så er mulighederne mange.