Valg af terrassefliser til din terrasse

Ejer du en terrasse, som har set sådan ud igennem de sidste 10-20 år, og synes du ikke, at en højtryksrensning er den helt rigtige løsning, så har man den mulighed, at skifte fliserne ud, og lave en helt ny fliseterrasse. Alt afhængig af størrelsen på ens terrasse, så kan dette gøres til et meget overskueligt og spændende projekt, da man kan give sin terrasse et personligt præg, vælge efter smag blandt de mange forskellige typer af betonfliser, og i sidste ende kan resultatet være en nærmest helt ny terrasse.

Typer af terrassefliser

En terrasse er karakteriseret ud fra de fliser, som man har anvendt til at lægge terrassen. Derfor er det ikke et ligegyldigt og ubetydeligt valg, når man skal finde fliser. Der findes mange forskellige fliser, både af materiale og udseende.

Havefliser er en type flise, som man kan benytte sig af til sin terrasse. Havefliser en den traditionelle betonflise, som fås som både kvadratiske og rektangulære, og i farverne sort og grå. Haveflisen fås i forskellige størrelser, og derfor er de praktiske til alle grundarealer, hvad enten det er 50 eller 100 km2. Til at supplere havefliserne vælger mange at bruge sten, enten små eller store. Dette kan give din terrasse et gennemført udtryk, hvis man kombinerer havefliser med store flintesten, gerne i en lys farve, for på den måde at få lidt kontrast også. Andre løsninger kunne være at lægge figurer ned i terrassen, såsom et stort kompas. En stenterrasse er også blevet populær, og her kan man lave mønstre med sten, buskadser, hvor sten danner rammer for et træ, eller rundt om en lille springvand.

En anden type flise er belægningssten, som var hyppigt anvendt tilbage i 1980’erne og 1990’erne. Belægningsstenen er den traditionelle sten, som har en flad, glat overflade. Belægningsstenen giver et enkelt udseende, og når man til kanterne på terrassen, eller grænsen op til et eventuelt græsareal, så passer belægningssten også godt sammen med en lang række kantsten. Derfor er belægningsstenen også i dag en meget populær terrasseflise.