En økonomi og hverdag der hænger sammen 

Hvis du synes at du hele tiden tænker over hvad du bruger dine penge til, men alligevel oplever at der er en konto der blinker rødt hver gang måneden når sin slutning, så kan det være du har brug for lidt gode råd til, hvad der måske kan ændres i forhold til din økonomi, så du kan få mere pusterum og færre bekymringer. 

Tag din økonomi i hånden og lav jer et budget 

Der er ingen tvivl om at økonomi fylder på den ene eller den anden måde for os alle sammen. Hvad enten man har forstand på økonomi eller ej, så er den helt sikkert et øg der presser ned over vores skuldre når den er dårlig, for økonomien er ligeglad med om den er dårlig eller ej. Den skal nok melde ud med røde tal og manglende dækning på kortet, hvis den ikke er god. 

For at komme til at gå hånd i hånd med din økonomi, skal du skabe noget luft. Hvis du finder det nødvendigt at optage et lån, kan du med fordel starte med at læse dig klogere på f.eks. kviklån. Kviklån er den type lån du kan søge om at få online og sammenlignet med andre lån vil du typisk opleve at du hurtigere vil have pengene på kontoen med et kviklån. Uanset hvad du vælger, så er det med at få lavet et budget, så du kender dit rådighedsbeløb.  

Skab så stort et rådighedsbeløb som muligt for at få luft i hverdagen 

Det er ikke alle der helt har styr på hvad det vil sige at lave et budget. Er du helt talblind og har du opgivet at forstå budgetter som et værktøj til den gode økonomi, så kan du altid forhøre dig om noget hjælp ved din egen bank. Hvis du dog gerne vil give det et skud, så kan du starte med at udskrive dit kontoudtog fra banken, så du kan markere med en overstregningstusch, hvilke indtægter og udgifter der er faste og nødvendige for dig. 

Når du har styr på dine indtægter og trækker udgifter fra, skulle du gerne ende ud med at have det der kaldes for et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det beløb du har til at købe mad for og jo højere det er, jo mere luft kan du skabe i din økonomi i hverdagen.