Hvordan finder man den bedste låsesmed, når man er kommet til at smække sig ude?

Når man flytter ind i lejlighed med smæklås, skal man regne med at få et besøg af en låsesmed på et eller andet tidspunkt. Og låsesmedene ved, at ikke andre kan klare lige præcis det, som de kan

Hvis man kommer til at smække sig ude, er det i denne situation rimelig standard, at man låner naboens smarte telefon eller hvis man har sin egnen med, går ind på Google for at finde hjælp hurtigst muligt. Det er her det kan gå galt, hvis du ikke tager dig tid til at undersøge dine muligheder, du kan ende ud i en dyr regning eller en lang unødvendigt venten på at låsesmeden vil ankomme. Det er også en svær opgave at finde den helt rigtige håndværker i en travl og presset situation, dels findes der hundredvis af forskellige virksomheder på Google, og dels kan det være svært at vide hvordan man kan skelne mellem dem alle.  

Spørg om prisen og om ankomsttid når du ringer

I en akut opstået situation, er der selvfølgelig sjældent tid til at skrive rundt og anmode om tilbud. Men faktum er at de fleste låsesmede har døgnåbent og tager derfor altid telefonen. Så du kan med fordel ringe til to-tre låsesmede og spørge om pris både for oplukning og udskiftning af låse, så er du fri fra overraskelser i forhold til prisen hvis oplukningen ikke skulle lykkes. Hvis det er en dygtig og engageret låsesmed, vil han med glæde svare på alle dine spørgsmål og sætte sig ind i din situation.

Norh låsesmed, er en døgnåben låsesmed der dækker de fleste bydele (f.eks. Amager, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg) i hovedstaden. På deres hjemmeside kan du flere stede læse at de altid udarbejder tilbud gratis gennem telefon og mail. Før du ringer til en låsesmed, kan det være en god idé at tage et kig på låsesmedens hjemmeside, ser den professionel ud, har den gode referencer osv. Husk også at spørge om beregnet ankomsttid, så du også ved om du skal tage stilling til eventuel aflysning af aftaler, eller noget i den dur.