Sådan sælger du selv din lejlighed

Hver dag bliver der solgt huse og lejligheder for mange tusinde kroner. Det er en meget normal ting, at huse skifter ejer og derfor er der også mange, der kommer igennem denne proces. Det er specielt med lejligheder, hvor det kan være noget bøvl, når man skal sælge den, men det er gjort nemmere af, at man kan danne par med en ejendomsmægler, som så – mod betaling selvfølgelig – vil sørge for, at det hele bliver ordnet. Det gør det hele meget nemmere, men det gør også, at du ikke får helt så meget, som du måske gerne ville have. Det er der dog mange, som er blevet trætte af, så nu vil de ikke finde sig i det længe. Det betyder, at der er en stigende grad af folk, som vælger at sælge lejligheden selv i stedet, da de på den måde kan få mange flere penge i kassen, men stadigvæk få solgt deres lejlighed. De vælger her i stedet at blive bistået af en boligadvokat, som er væsentlig billigere. Det er blevet mere og mere populært og specielt i storbyerne er det på vej frem. Der findes også mange sider, hvor man kan skrive sin lejlighed op, så det hele går lidt nemmere – men hvordan er det egentlig lige det foregår?

Overvejelse: Hvorfor gør du det?

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvorfor det helt præcist er, at man gerne vil sælge sin lejlighed selv. Her svarer de fleste, at det er penge, som de gerne vil have flere af og det er også et ganske udmærket svar. Det er nemlig den store fordel ved at sælge selv – nemlig at man simpelthen får flere penge. Det skyldes, at man sparer et salær til en ejendomsmægler fuldstændig væk og du får altså en større procentdel af beløbet fra salget, hvilket betyder flere penge lige ned i din lomme.

Det skal du være klar til

Det er dog ikke bare liv og glade dage, når man skal sælge sin egen bolig, for mange tror, at det da er super nemt og man bare skal sætte den til salg og så er der masser af penge i lommen. Gid det var så nemt, men det er desværre ikke helt sådan det forholder sig. Du skal i stedet være forberedt på en masse arbejde, for normalt har man jo en ejendomsmægler, som udregner en pris, markedsfører din bolig og hjælper med, at gøre den klar. Det er nu pludselig dig der står med alt ansvaret, så du skal altså sørge for, at din lejlighed er klar til salg og vigtigst af alt, at der er nogen der ved, at den faktisk er til salg. Som med så mange andre produkter, så skal det jo ud til verden, for ellers er der jo ikke nogle der kan købe produktet af dig. Man skal altså være indstillet på, at det godt kan være en masse hårdt arbejde, så det er bestemt ikke en nem løsning til hurtige penge, men hvis man er villig til at lægge arbejde i det, så kan det give en god timeløn på den investerede tid.

Brug en boligadvokat som sikring

At sælge selv kan godt være en smule risikabelt. Normalt har man en professionel, som ordner alt det praktiske og sørger for, at man ikke kommer i klemme. Det har man ikke længere, når man gerne vil spare penge, men der er faktisk en mulighed. Man kan nemlig benytte sig af en boligadvokat, som på mange måder fungerer en lille smule som en ejendomsmægler, men koster væsentligt mindre. Det skal selvfølgelig nævnes, at de bestemt ikke er gratis, men det er en del billigere med en boligadvokat end et salær til en ejendomsmægler, så der er altså penge at spare. Til gengæld får man bl.a. hjælp til f.eks. markedsføring, men det vigtigste er nok, at man får hjælp til alle de juridiske dokumenter, så man ikke begår fejl og kommer i klemme fordi man har skrevet forkert i nogle dokumenter. Man sparer altså en del penge, så man stadig selv tjener en del, men er stadig dækket godt op, så man ikke kommer i alt for store problemer – medmindre man virkelig gør sig umage med at gøre noget forkert. Så det kan godt betale sig, at sælge selv.

21 kommentarer

 1. Thanks for your thoughts. One thing I’ve got noticed is the fact banks in addition to financial institutions understand the spending behaviors of consumers and as well understand that the majority of people max out and about their cards around the breaks. They smartly take advantage of that fact and then start flooding ones inbox in addition to snail-mail box having hundreds of no interest APR credit cards offers shortly after the holiday season concludes. Knowing that for anyone who is like 98% in the American general public, you’ll soar at the possible opportunity to consolidate consumer credit card debt and switch balances towards 0 interest rate credit cards. mllkkmo https://headachemedi.com – tension headache meds

 2. Tanhu; İthalat ve İhracat Seçenekleri ile, Toptan ve Perakende, İhtiyacınız Olan Ürünleri Tedarik Edeceğiniz En İyi Şirket ve Güvenilir Alışveriş Ortamı.!Tanhu; Toptan ve Perakende Alışveriş İçin, En Doğru Adres. Gönül Rahatlığıyla Alışveriş Yapabileceğiniz, Yeni Nesil Güvenilir Bir Alışveriş Platformu.!

 3. I absolutely love your blog and find almost all of your
  post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer
  guest writers to write content for yourself? I wouldn’t
  mind writing a post or elaborating on a number of the subjects you write
  with regards to here. Again, awesome site!

 4. Somebody necessarily assist to make significantly articles I
  might state. This is the first time I frequented your website page and thus
  far? I surprised with the research you made to
  create this particular put up amazing. Excellent process!

 5. Buy Instagram followers, get instant delivery, and grow your brand We help you get real followers for your Instagram account, so you can reach a bigger audience.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.