Top 5 fejl: Renovering af bolig

Sparer på materialer

En af de største fejl man kommer omkring, når folk laver deres egen hjemme renovering, er at de forsøger at gøre det alt for billigt. Det er utrolig vigtigt, at man finder materialer, der har den nødvendige kvalitet. Man kan bare ikke kommer uden om ordsproget “Du får hvad du betaler for”

Et rigtig godt råd, som jeg fik af min tømrermester er; Hvis du har i sinde at renovere selv, så gør det. Har du ikke råd til at renovere, så vent.

Forkerte mål

Jeg kan bare ikke sætte nok stress på, hvor vigtigt det er at måle korrekt op. Hellere tjekke 2-3 gange mere, end at stå tilbage med et projekt, der er helt hen i vejret. Hvis du er i tvivl om, at dine mål er korrekte. Om du rent faktisk gør det rigtigt – Så tag fat i en anden og få dem til at tjekke dine opmålinger. Det vil typisk fjerne de fleste fejl.

Bruger de forkerte redskaber 

Der er principelt 3 problemer med at bruge det forkerte værktøj. 1. Du kan ødelægge dit dyrebare værktøj. 2. Du kan komme til at ødelægge dit byggeprojekt. 3. Du kan komme til at ødelægge dig selv.

Har du ikke redskaberne til at udføre arbejdet korrekt, så vent til du har, eller lej dem ved din lokale byggehandler. De har tit speciel værktøj, som du kan leje over en vis periode.

Kaos kan ikke undgås

Der er bare aspekter ved et byggeprojekt, som du ikke altid på forhånd kan forvente. Det er forskelligt fra projekt til projekt, og det gør det rigtig svært at håndtere. Det er derfor en god ide, at udarbejde en udførlig risikoanalyse – Inden du påbegynder arbejdet. Har du foretaget grundig planlægning, så er du bedre stillet til at håndtere eventuelle problemer.

Sikkerhed frem for alt

Det allervigtigste du skal fokusere på, når du arbejder – Er din egen sikkerhed. Brug briller til at beskytte dine øjne, ørepropper til at beskytte din hørelse og handsker til at beskytte dine hænder mod splinter, søm osv. En rigtig god arbejdsstøvle kan desuden være alfa omega. Sidst men ikke mindst – Sørg for at have en felttaske med. Lidt bandage mm, så du er klar, hvis ulykken er ude.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er klar på at påtage dig din egen renoveringsprojekt, så kan du altid tage kontakt til din lokale entreprenør. De varetager byggeprojekter og renovering af hus på daglig basis – Denne viden og erfaring kan du med fordel gøre brug af – Næste gang du ønsker at forbedre dit hjem